Különlegesség: ilyen volt a karácsony és ilyen volt Miskolc az 1980-as években – videó

Megosztás

Emlékszünk még, pontosan milyen volt Miskolc városi élete 1980-ban? És arra emlékszünk, hogy mi ment a tévében 1980-ban Szenteste? Esetleg szüleink meséltek róla? Egy igazi, különleges karácsonyi visszaemlékezés 43 év elteltével.

Mi ment a tévében a ’80-as években, milyen volt egy karácsony, miket lehetett kapni a boltban? Milyen volt a szaloncukor, milyen volt az édesség, milyenek voltak egyáltalán a boltok? Mi számított akkoriban “menő” ajándéknak, felismerjük-e még az akkori tárgyakat, amik jó eséllyel nekünk is megvoltak?

Abba a korba utazunk vissza gondolatban, amikor a televízióban csak két magyar nyelvű csatorna létezett (MTV1, MTV2), hétfőnként egyáltalán nem volt adás, esetleg magunk szerkesztette antennával foghattunk jugoszláv, csehszlovák, szovjet, román, vagy éppen osztrák tévéadó(ka)t. Hogy milyen volt a karácsonyi tévéadás 1980-ban? Íme az akkori műsorújság részletesen.

Forrás: Port.hu

Hogyan ünnepelték az átlagos magyar családok a karácsonyt a ’80-as években? Erről szól ez a következő, rövid retrovideó.

Retró karácsony

No Description

És hogy milyen volt akkoriban Miskolc és milyen volt 43 évvel ezelőtt miskolcinak lenni? Egy egészen kiváló gyűjtést nézhetünk meg erről. A helyszínek egy része jól felismerhető, a járművek mai szemmel nézve már kissé hihetetlenek. Az évek, amikor Miskolc még nagyon fontos volt és reméljük, mielőtt ismét újra nagyon fontos lesz.

Magyar retró 2.: A magyar város 1. (Miskolc)

Magyar retró 2. – Hungarian Retro 2. – A magyar város 1. (Miskolc) Emlékeznek-e, hogy nézett ki Miskolc, Debrecen, Győr, Pécs és Szeged a 60-as években? És mit jelentett Boros Lajos számára a pol-beat? És hogy hogyan énekeltük a Himnuszt az iskolai évnyitókon?

Akkor volt jobb, vagy most jobb? Mit hoznánk vissza a 43 évvel ezelőtti Miskolcból?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek